Coachin(g)SenS
Psychologische hulpverlening binnen Nederland is sinds begin 2014 voorzien van een nieuw jasje. Zo kan er via de huisarts een verwijzing worden verkregen voor de (G)BGGZ, de (generalistische) basis geestelijke gezondheidszorg, de oude 'eerstelijns psychologische hulp'. Daarvoor kunt u terecht bij Coachin(g)SenS. Daar wordt gekeken of u een kort, een midden lang of een intensief traject nodig heeft, afhankelijk van de aard, de ernst en de duur van de klacht. Indien deze hulp niet toereikend blijkt te zijn, kan daarna worden doorverwezen naar de meer specialistische hulp, waar een meer intensieve begeleiding geboden kan worden, de SGGZ, de oudere 'tweedelijns psychologische hulpverlening'.
 
 
Tarieven
 
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar, is het noodzakelijk in het bezig te zijn van een officiŽle verwijsbrief van uw huisarts met daarop:
 
  • De verwijsdatum (let op: deze hoort officieel gedateerd te zijn met een datum liggend vůůr
  • Uw intakegesprek bij Coachin(g)SenS
  • Specifieke vermelding aan welke psycholoog/praktijk en welk zorgniveau (GBGGZ/SGGZ)
  • De (vermoede en onofficiŽle) diagnose volgens u en uw huisarts
  • Indien mogelijk een inschatting van intensiteit van de benodigde behandeling
 
Op basis van deze gegeven en na een uitgebreide intake met mogelijk vragenlijsten of ander aanvullend onderzoek indien nodig, zal de GZ-psycholoog samen met u een behandelplan opstellen en bespreken. Daarin zal ook besproken worden welk traject u waarschijnlijk nodig zult hebben. Dit kan zijn een kort traject (maximaal 5 sessies), een midden lang traject (maximaal 8 sessies) of een intensieftraject (maximaal 12 sessies). Het aantal sessies zal mede afhangen van andere noodzakelijke verrichtingen, zoals overleg, diagnostisch onderzoek etc, wat overigens in overleg met u zal worden vastgesteld.  
 
Alles wat er binnen dit traject valt wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, echter, pas na verrekening van uw eigen risico van 360 euro of dat wat er nog van over is. Houd daar dus rekening mee.
 
Heeft u een aanvullende verzekering? Kijk dan goed naar de voorwaarden en laat dit, indien mogelijk, ook zien aan uw behandelend psycholoog. Informeer altijd extra bij uw zorgverzekeraar. Het kan zijn dat een aantal klachten, die NIET vanuit de basiszorg worden vergoed, WEL door uw aanvullende verzekering worden vergoed. Dit is echter maar bij een heel beperkt aantal verzekeraars het geval. het gaat hierbij om:
 
  • Relatieproblematiek
  • Burnout / overspannen
  • (Overige) werkgerelateerde problematiek
 
Indien dit wel een van uw klachten betreft, maar u het helaas niet vergoed krijgt vanuit uw aanvullende verzekering, dan is het mogelijk om toch hulp te krijgen middels coaching. Zie hiervoor en voor de tarieven onder het kopje Coaching.
 
Neem voor meer informatie over alle mogelijkheden gerust contact met ons op.

HOME

PSYCHOLOGISCHE HULPVERLENING

COACHING

TRAINING

TRAININGSACTEUR

OVER COACHIN(G)SENS

CONTACT

NIEUWS

LINKS

PSYCHOLOGISCHE HULPVERLENING